Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kurtlar Vadisi sigarayı bıraktı
08-16-2008, 11:30 PM
Kurtlar Vadisi sigarayı bıraktı
[Resim: hasan.jpg]
Bir süredir AROG çekimleri için İstanbul- Antalya- Afyon arasında mekik dokuyorum...

O sebepledir ki son zamanlarda ‘Hasan abi’nizin yazıları-çizgileri düzensizleÅŸti...

Bugün var yarın yok... Yarın var bugün yok...

Artık haziran sonuna kadar kardeşinizi biraz idare edeceksiniz...

Bu arada ben de kendimi affettirmek için sizlere başka hiç bir yerde duyamayacağınız, okuyamayacağınız tüyolar vereceğim...

* * *

İlk tüyom ‘Kurtlar Vadisi’nden...

Malumunuz geçen haftadan itibaren, SaÄŸlık Bakanlığı ‘Dumansız Hava Sahası’ harekatını baÅŸlattı...

‘Sigara’ dediÄŸimiz ‘kendisi yanarken bizleri de yakan zararlı arkadaÅŸ’tan kurtulabilmemiz, ya da bizim yüzümüzden çevremizdekilerin zarar görmemesi için tabiy ki...

Yoksa yanmayan bir sigaradan kim ne istesin?..

‘Dumansız Hava Sahası’na dizilerden ilk destek veren de Pana film’in çektiÄŸi ‘Kurtlar Vadisi’ oldu...

GeçtiÄŸimiz ay boyunca ‘Kurtlar Vadisi’nde, dizinin kahramanlarından ‘Memati’nin üzerinden uyuÅŸturucuya karşı bölümler yayınlanmıştı...

Dizinin senarist ve yapımcıları (Raci ÅžaÅŸmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan) ustaca bir anlatımla, gözünü budaktan sakınmayan ‘Memati’nin kendisine zorla zerkedilen uyuÅŸturucu karşısındaki acizliÄŸini ve ‘Polat Alemdar’ın onu bu illetten kurtarmak için nasıl gayret ettiÄŸini hikayenin içine yerleÅŸtirdiler...

Bunu yaparken de hekimlerden konuyla ilgili bilgiler aldılar...

Özellikle, Doç. Dr. Kemal Sayar’ın da katkılarıyla dizinin bu sahneleri çok gerçekçi oldu...

‘Memati’yi canlandıran Gürkan Uygun ve Kemal Sayar’ın beraber çalışması sonucu, çoÄŸumuzu ‘ÅŸok’ eden sahneleri ibretle izledik...

* * *

SaÄŸlık Bakanımız Recep AkdaÄŸ dün, dizideki bu duyarlılığa teÅŸekkür etmek için ‘Pana Film’in Çengelköydeki stüdyolarına bir nezaket ziyaretinde bulundu...

Başta Necati Şaşmaz olmak üzere, Bahadır Özdener, ben ve Pana film ekibi, Bakan beyi karşıladık...

(Bu arada, film için saldığım saçtan sakaldan ötürü, beni bir nevi ‘Robinson Kruzo’ sanmasın kabilinden, arkadaÅŸlar ‘sakalın altında Hasan Kaçan’ var diyerek, Sayın Bakanı ayıktırdılar...)

Sayın Bakan Recep AkdaÄŸ bizlerden ‘Dumansız Hava Sahası’ projesine de destek vermemizi rica etti...

Necati Şaşmaz, dizinin senaristlerinin ustaca yazacakları hikayelerle, izleyicileri sigara içmemeye özendiren sahnelerin olabileceğini belirtti...

Bundan sonraki bölümlerde artık ‘öksüren-tıksıran’ bir ‘Muro’mu göreceÄŸiz, yoksa sigaradan koÅŸamayan bir ‘Güllü’mü izleyeceÄŸiz bilemiyorum...

BildiÄŸim ÅŸu ki, ‘Kurtlar Vadisi’nde sigaraya ince göndermeler yapılacak...

Bu arada dizinin yazarlarından Bahadır Özdener, sayın Bakanımıza, 2002’den beri ‘Pana Film’in hiç bir dizisinde (Ekmek Teknesi, Kurtlar Vadisi, EÅŸref Saati) sigara gösterilmediÄŸini ve ima edilmediÄŸini belirtti...

Oldukça espirili geçen sohbette bir baktım ki, Sayın Bakan stüdyodaki arkadaÅŸların özenle hazırladığı ‘kayıntı’lara hiç dokunmuyor...

‘Sigara böreÄŸi olsa anlarım, neden böreklere çöreklere dalmıyorsunuz?’ dedim gülüştük...

‘Duman grubu’nun adından vazgeçmesi gerekir mi?’

‘Selahattin Duman soyadını deÄŸiÅŸtirecek mi?’

‘Dinlenmeler bir sigara içimi... Duman duman sen kaplarsın içimi, ya da Sigaramın dumanına sarsam saklasam seni gibi ÅŸarkılar yasaklanacak mı?’

‘Çok daralanlara uçakla çekirdek yardımı atılacak mı?’ gibi espiriler ard arda patladı...

Bakan bey veda ederken hala gülümsüyordu...

Neticede ‘Kurtlar Vadisi’ zaten kullanmadığı sigarayı ‘Dumansız Hava Sahası’ projesiyle komple bırakmış oldu...

* * *

İkinci tüyom mizah dünyasından...

Bu tüyoyu Sayın Bakan’a da verdim...

Karikatürcü Latif Demirci ve ben 1 Haziran itibarıyla sigarayı bırakıyoruz...

Geçen hafta Latif Demirci ve Kanat Atkaya, Prof. Dr. Osman MüftüoÄŸlu’nu ‘ocakbaşı’na götürüp, ne kadar yaÄŸlı malzeme varsa yedirip canına kastetmek istemiÅŸler...

‘Sen misin bize ‘yemeyin’ diyen!’

Dayamışlar hocanın gırtlağına kebapları...

Ye Allah ye...

Yemek boyunca inceden inceye Latif Demirci’yi ‘kesen’ Osman MüftüoÄŸlu ‘Yarın bana gel’ demiÅŸ...

Ertesi günü hoca’ya giden Latif, bacak damarlarının neredeyse tıkandığını öğrenmiÅŸ...

Latif’den mevzuyu dinleyince ben de biraz tırstım...

‘Baba tarafım’ hep sigaradan gitmiÅŸ, bir nevi risk grubundayız...

Birbirimize destek olmak için ‘Hadi beraber bırakalım’ dedik ve 1Haziran’ı hedef seçtik...

Haziran itibarıyla beni ve Latif Demirci’yi sigara içerken gören olursa, yani ‘hatalıysak lütfen arayın’... 0 312 585 10 10...

Haydi, bir şarkıyla bitireyim...

‘Son bir sigara içelim öyle git gidecekseeennn....

Ne olur yavaÅŸ iç yavaÅŸ iç dönmeyecekseeennn!’

Star
Hasan Kaçan

[Resim: 308637b197.jpg]
BİT@NEM(L)
[Resim: ac583cacae.jpg]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
08-17-2008, 11:44 AM
RE: Kurtlar Vadisi sigarayı bıraktı
bıraksınLar tabi yasf bende bıraktım 5 13,08,2008 tarihi itbariyle sıgarayı içmeme kararı aLdım umarım devam ederim :Dbugün 4, günümdeyim 5 ara sıra akLıma geLiyor ama karaLıyım 5

.: DUMANSIZ HAVA SAHASI :.

[Resim: 1907fb0qp1lzoa4.gif]
NSC SÜPER MODERATÖR
[Resim: nscsupermodwv9.gif]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
08-17-2008, 11:52 AM
AkReP Yazılan:bıraksınLar tabi yasf bende bıraktım 5 13,08,2008 tarihi itbariyle sıgarayı içmeme kararı aLdım umarım devam ederim :Dbugün 4, günümdeyim 5 ara sıra akLıma geLiyor ama karaLıyım 5

.: DUMANSIZ HAVA SAHASI :.

Tebrik ederim bence insan herzaman verdiği kararın arkasında durmalı seninde duracağına eminm1
SİGARA SAĞLIĞA ZARARLIDIR SAĞLIĞIMIZDAN OLMAYALIM

BaYRaKLaRı BaYRaK YaPaN üSTüNDeKi KaNDıR..! ToPRaK eĞeR UğRuNa öLeN VaRSa OdA VaTaNDIR.!
[Resim: imza6nb4.gif]

imzam alıntıdır yapan Amine_necati kardeşime teşekkür ederim eline sağlık.1
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
08-17-2008, 02:02 PM
iyi olmuş sigarayı bırakmışlar sağlığa zararlı zaten
akrep senide tebrik ederim kararının arkasında durcağından eminim
teşekkürler

[Resim: polatalemdaree4.png]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
08-20-2008, 02:48 AM
ya tamam sigara zararlı ama polata da çok yakışıyordu.havasına hava katıyordu.daha bi acayip bişey oluyodu
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
10-25-2008, 05:10 PM
yok ta hacoo polatın erken ölmesini mi istiyon kardeş bırakmaları iyi olmuş yani ayrıca akrebede tşkürler sigarayı bıraktığı içim işallah bi daha başlamassın kardeş

2Vurkendiniçünkü çok güzel olmuş
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla

Forum Atla: